Werkgevers

Uw werknemers

WerkgeversHet personeel van uw onderneming is de belangrijkste bron van productiviteit. Goed functionerende en gemotiveerde werknemers zijn het goud van uw bedrijf!

De prestaties van werknemers kunnen echter ernstig teruglopen indien er sprake is van (beginnende) financiële problemen en/of schulden. 62% van de werkgevers heeft hier mee te maken. Dit kan zich uiten in een verhoogd ziekteverzuim, daling van de arbeidsproductiviteit maar ook in de vraag om overwerk, een voorschot op het salaris of een loonbeslag van een schuldeiser. Uit de laatste cijfers van de Nibud blijken deze kosten voor een werkgever rond de € 13.000,- per jaar te liggen.

Het is in het belang van het bedrijf én de werknemers dat er adequaat en vroegtijdig op deze signalen wordt gereageerd. Des te eerder, des te beter! Een onafhankelijke, gecertificeerde budgetcoach van SchuldenPlan kan de helpende hand bieden. In samenwerking zoekt SchuldenPlan naar een passende en persoonlijke oplossing om de financiële situatie van de werknemer weer in balans te brengen en te houden. Zo kan de medewerker weer snel optimaal op de werkvloer functioneren.

Druk op de groene woorden/link voor meer informatie.

Werkwijze SchuldenPlan

De werkgever signaleert het probleem en neemt direct contact op met SchuldenPlan. Een onafhankelijke, gecertificeerde budgetcoach zal na goedkeuring contact opnemen met de werknemer en boekt zo snel als mogelijk een thuisbezoek (landelijke dekking en mogelijkheden in de avonduren).
Na een persoonlijk gesprek met de werknemer wordt een plan van aanpak opgesteld, met daarin een pakket van maatregelen dat is toegesneden op de persoonlijke situatie van de werknemer.

De werkgever blijft gedurende het traject op de hoogte van de voortgang van de begeleiding.

Voordelen werknemers en werkgever

  • Toename van de arbeidsproductiviteit en vitaliteit van de werknemer  (oplossing financiële problemen, afname stress, minder ziekteverzuim).
  • Positief effect op de sfeer op de werkvloer (problematiek is benoemd en wordt opgelost).
  • Extra binding, vertrouwen werknemers met het bedrijf.
  • Communicatie met schuldeisers en Gerechtsdeurwaarders loopt via SchuldenPlan.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden die wij hebben om uw werknemers met (beginnende) financiële problemen te ondersteunen? Vul dan het contactformulier op deze pagina in en druk op de knop Verzenden of zend een e:mail naar aanvraag@schuldenplan.nl

Wij nemen vervolgens zo snel als mogelijk contact met u op.

U kunt ons ook direct bereiken op het telefoonnummer 020 – 30 36 000